2911 sayılı kanun cezası

2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Kanunu'na Muhalefet Suçunun Cezası … Kanundaki görevleri yerine getirmeyen düzenleme kurulu üyeleri, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

Kapalı yer toplantısı saat kaça kadar sürer?

Açık yerlerdeki toplantılar ile yürüyüşler güneşin batışından bir saat önceye, kapalı yerlerdeki toplantılar saat 23.00 'e kadar sürebilir. MADDE 8 – Toplantının yapıldığı yer, toplantı süresince umuma açık yer sayılır.

Yürüyüş için izin almak gerekir mi?

Madde. Madde 34. – Herkes, önceden izin almadan, silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir.

Nerelerde toplantı yapılmaz?

Madde 22 – (…) ile parklarda, mabetlerde, kamu hizmeti görülen bina ve tesislerde ve bunların eklentilerinde ve Türkiye Büyük Millet Meclisine bir kilometre uzaklıktaki alan içinde toplantı yapılamaz (İptal ibare: Anayasa Mahkemesinin 10/9/2020 tarihli ve E.: 2020/12, K.: 2020/46 sayılı kararı ile.)

Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri kaç gün ertelenebilir?

Mahallî mülkiye âmiri, Devletin ülkesi ve milletiyle bütünlüğünün, millî güvenliğin, kamu düzeninin, kamu yararının, genel ahlâkın ve genel sağlığın gerektirdiği hallerde toplantı ve gösteri yürüyüşünü, 10 günü aşma mak ve bir defaya mahsus olmak üzere, erteleyebilir.

2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu kaç saat önce?

Yabancıların bu Kanuna göre düzenlenen toplantı ve gösteri yürüyüşlerinde topluluğa hitap etmeleri, afiş, pankart, resim, flama, levha, araç ve gereçler taşımaları, toplantının yapılacağı mahallin en büyük mülkî idare amirliğine toplantıdan en az kırksekiz saat önce yapılacak bildirimle mümkündür.

Anayasanın 34 maddesi nedir?

Madde 34 – (Değişik: 3/10/2001-4709/13 md.) Herkes, önceden izin almadan, silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir.

Izin almadan gösteri yapılır mı?

Anayasa'nın 34. maddesinin birinci fıkrasında, “Herkes, önceden izin almadan, silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir.” denilmek suretiyle toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenlenmesinin izin alma koşuluna bağlanamayacağı açıkça ifade edilmiştir.